Een barbecue staat centraal voor lekker eten en gezelligheid. Het is dan ook niet voor niets dat Nederlanders massaal kiezen voor deze manier van koken. Echter, het organiseren van een barbecue voor een groot gezelschap vergt veel tijd. Er moeten immers boodschappen gedaan worden en de gerechten moeten worden voorbereid. Gelukkig bestaat er de mogelijkheid om de verzorging van jouw barbecue uit handen te geven.

Lekker eten voor heel de buurt

Het organiseren van een barbecue is doorgaans veel werk. Zeker wanneer het een barbecue voor een groot gezelschap betreft. Ben jij dit jaar aan de beurt voor het organiseren van de buurtbarbecue? Maar zie je op tegen de hoeveelheid werk dat het met zich meebrengt? Geef de organisatie dan uit handen! Je bespaart hierdoor een hoop tijd. Je hoeft zelf namelijk geen boodschappen meer te doen. De complete catering wordt voor jou verzorgd. Van kwalitatief goed vlees tot huisgemaakte salades en versgebakken brood. Alle onmisbare gerechten voor een barbecue zullen worden geserveerd. Zo kun jij samen met je buren genieten van een onvergetelijke barbecue.

Ook in de winter barbecueën

Barbecueën wordt vaak geassocieerd met zon en tropische temperaturen. De zomermaanden lenen zich inderdaad perfect voor een barbecue. Maar ook in de wintermaanden kan het organiseren van een winter bbq een uitkomst zijn. De weersomstandigheden zijn misschien anders, maar de hoofdingrediënten zijn ook in de winter hetzelfde. Namelijk: gezelligheid en lekker eten. Wel vraagt de kou in de winter om een aangepaste organisatie van jouw barbecue. Je moet hierbij denken aan andere gerechten die gemakkelijk te bereiden zijn onder de koude weersomstandigheden. Maar ook aan een aangepaste aankleding van het geheel dat gericht is op het winterthema. Kies bijvoorbeeld voor vuurkorven en glühwein om te voorkomen dat de gasten het koud krijgen.

Houd hier rekening mee

Dat een barbecue enkel zou passen bij de zomer is een onterechte aanname. Een barbecue kan juist ook heel sfeervol zijn in de winter. Wel moet je bij een winterbarbecue met een aantal extra zaken rekening houden. In de winter is het doorgaans koud buiten. Dit is iets dat ook de barbecue merkt. Het verwarmen van de barbecue duurt hierdoor simpelweg langer. Zet de barbecue daarom uit de wind. Dit bespoedigt het verwarmingsproces. Vanwege de lage temperatuur buiten zal ook het bereiden van het vlees iets langer duren. Kies daarom voor dunne lapjes vlees. Zo voorkom je dat iedereen de hele avond met een rammelende maag op het eten moet wachten. Wanneer je met deze aspecten rekening houdt, is er niets dat een sfeervolle winterbarbecue in de weg staat!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here