Ben je op zoek naar een mooie plant voor in je achtertuin? Je kunt pruimenbomen kopen om in je tuin te laten groeien. Pruimenbomen zijn niet alleen mooi omdat het bloeiende bomen zijn, maar ze kunnen ook sappig en vers fruit produceren dat pruim wordt genoemd. Je kunt deze boom laten groeien om het fruit te oogsten. Trouwens, je kunt het ook planten om sierbomen te hebben. Deze boom kan tot 5 meter hoog worden. Je knipt het echter bij om het korter te maken. Pruimenbomen hebben ovale bladeren die van kleur veranderen afhankelijk van het seizoen. Deze boom kan prachtige kleine witte bloemen produceren voordat de vrucht tevoorschijn komt.

De redenen voor het hebben van pruimenbomen

De belangrijkste reden om pruimenbomen in je tuin te planten, is om het fruit te oogsten. Pruimenfruit is er in verschillende kleuren en maten. Mogelijk vind je paarse, gele, rode of zwarte pruimen. Elk type pruim heeft een andere smaak en voedingswaarde. Deze vrucht bevat echter weinig vet en calorieën. Het bevat vitamine A, magnesium en kalium. Een andere reden voor het kweken van pruimenbomen is om je tuin te versieren. Deze boom kan prachtige bloemen produceren. Je tuin zal mooi zijn als de bloemen bloeien.

Hoe plant je een pruimenboom?

De beste tijd om de pruimenboom te planten is in het vroege voorjaar of de zomer. Je moet de beste plek kiezen om deze boom te planten. Pruimenbomen hebben volle zon nodig zodat ze zoete vruchten kunnen produceren. Zorg er dus voor dat je het plant in het gebied met direct zonlicht. Vervolgens moet je een gat graven. Zorg ervoor dat het gat diep genoeg is voor de wortel van de plant. Daarna kun je de planten in het gat plaatsen en het vullen met aarde en compost.

Hoe zorg je voor de boom?

Een pruimboom is een onderhoudsarme plant. Je hoeft het alleen maar regelmatig water te geven. Tijdens het groeiseizoen moet je de bladeren snoeien. Het kan de pruimenbomen beschermen tegen plagen en ziekten. Daarna moet je het één keer per jaar bemesten met oude compost of kunstmest. Met het juiste onderhoud kunnen je pruimenbomen zoete pruimenvruchten produceren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here