Ben jij opzoek naar een nieuwe houten vloer?  Tegenwoordig zijn er talloze verschillende vloeren die je in huis kunt aanleggen. Zo heb ik vloeren in Almelo bekeken waarbij ik uitgebreid uitleg kreeg over vloeren die in mijn huis passen. Hieronder bespreek ik 5 vloeren die door veel mensen worden uitgekozen.

Tapis parketvloer

Tapisvloeren zijn traditioneel gelegde vloeren. Ze zijn verkrijgbaar in de meest gangbare houtsoorten, denk hierbij aan Eiken, Beuken, Essen, Anfrormosia, Afzelia, Basralocus, Billinga, Kambala, Mahonie, Muteneye, Padoek en Wengé. Een heleboel dus! Tapisvloeren worden verlijmd en gespijkerd op een ondervloer. Wanneer de vloer is gelegd wordt deze geschuurd en afgewerkt naar keuze. De vloer kan zeer strak en precies worden gelegd zonder vellingkant.

Bourgonge-parketvloer

De mooie Bourgognevloeren zijn eigenlijk hetzelfde als Tapisvloeren. Het verschil is dat de breedtes variëren en er een V-naad kan worden toegepast.

Lamel-parketvloer

Een Lamelvloer is een drie-laags systeem die zowel zwevend als vast op de bestaande vloer kan worden geplaatst. Deze vloeren kunnen in verschillende uitvoeringen worden geleverd. Zoals bijvoorbeeld geschaafd, geborsteld, geschuurd, verouderd, etc. Daarnaast zijn er ook talloze mogelijkheden met betrekking tot de afwerking.

Duoplank-parketvloer

In tegenstelling tot de Lamelvloer is de Duoplank een twee-laags systeem waarvan de basis berkenmultipex is waarin ook de veer en groefverbinding zitten met daarop een toplaag. Deze kunnen net als Lamelvloeren zowel zwevend als vast worden gelegd. Ook zijn bij deze vloeren de mogelijkheden enorm groot in breedtes en diktes.

Massief houten-parkvloer

Massief houtenvlieren hebben hun eigen natuurlijke karakter. De vloeren zijn gevoelig voor schimmeling in de luchtvochtigheid. In de winter is de luchtvochtigheid. In de winter is de lucht droog, hierdoor wordt er vocht in de plank getrokken, waar door de plank krimpt. In de zomer, wanneer et vochtig is, neemt de plank vocht op en zal uitzetten. De Duoplank is daartegen minder gevoelig voor de schommeling in de luchtvochtigheid. Dit is vanwege de opbouw van het materiaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here