De woonkamer is een plek waar je tot rust komt, werkt even lekker gaat borrelen of waar je een goed boekt leest. Een woonkamer is dus een zeer belangrijk element van je woning. Daarom hebben we 4 tips voor het inrichten van jouw woonkamer.

Binnenkomst

Niks is belangrijker dan licht. Dat geldt ook voor je woonkamer. Een glazen deur voor de woonkamer biedt hiervoor een uitstekende oplossing. Glazen deuren zijn echte sfeermakers in je woonkamer. Glazen deuren zijn verkrijgbaar in diverse maten. Het is natuurlijk ook mogelijk om een glazen deur op maat te maken. 

De indeling

De indeling van de woonkamer vergt een goede planning. Denk hierbij goed na wat je allemaal wilt doen in de woonkamer. Wil je veel werken in je woonkamer? Zorg er dan voor dat je de woonkamer efficiënt inricht zodat je in een gezonde houding aan het werk kan. 

De vloer

De vloer van een woonkamer maakt of kraakt het uiterlijk van je woonkamer. Neem voor het uitzoeken van de vloer gerust de tijd. Bezoek hiervoor meubelboulevards en laat je goed inlichten over de specificaties. De ene vloer heeft namelijk wat meer of minder onderhoud nodig dan de ander. 

Populaire vloeren:

PVC: dit is een vloer wat lijkt op hou maar wat gemaakt is van kunststof. PVC bevat verschillende lagen polyvinylchloride. PVC vloeren zijn dankzij de nieuwste technologieën niet te onderscheiden van een echte houten vloer

Beton: Een betonnen vloer geeft je woonkamer een robuuste uitstraling. Verder biedt een betonnen vloer weinig onderhoud. Dat maakt een een betonnen vloer hufterproof en ideaal voor feesten en partijen.

Laminaat: Laminaat is gemaakt van kunststof en papier. De bovenste laag is gemaakt van een sterke laag kunststof. Meestal melamine en aluminiumoxide. Onder deze laag zit een harde laag bedrukt papier. 

Marmoleum: Een vloer gemaakt van Marmoleum is ontzettend duurzaam. Een vloer van Marmoleum is gemaakt van natuurlijk grondstoffen wat bovendien CO2-neutraal geproduceerd is. 

Tegels: Vloertegels zorgen vrijwel altijd voor een mooi en strak uiterlijk. Bovendien zijn tegels gemakkelijk te onderhouden

Kies de juiste kleuren

De kleur van je woonkamer bepaalt voor een groot deel de ambiance van de ruimte. Bepaal daarom van tevoren wat voor sfeer je in je woonkamer wilt creëren. Omdat je vaak in de woonkamer te vinden bent raden we aan om voor een rustige sfeer te gaan. Ga bijvoorbeeld voor een witte woonkamer met een één accentkleur. De accentkleur kun je op één muur en de accessoires verwerken. Hiermee creëer je een rustige look.

Dit waren onze 4 tips voor het inrichten van de woonkamer. Doe er je voordeel mee en we wensen je heel veel succes. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here